Pensionärsroll

Vem är pensionären?

Jag är en 67 årig pensionerad gymnasielärare, utbildad kostrådgivare och hundinstruktör som tidigare bloggat om mitt det livet: skolan, hälsa och kost, samt hundar och hundträning.
Nu är det dags att blogga om nya livet: Pensionärslivet.
Att lämna yrkesrollen för att bli pensionär, är inte helt lätt. I alla fall inte för mig. Från att ha haft en aktiv, framåt roll i ett arbetslag – gick jag till en tillvaro utan utmanande uppgifter, kreativa kollegor och schemalagda raster.
Det jag fick gott om; var TID; men just då hade jag svårt att se och uppskatta den resursen.
Till detta kom också insikten om att jag nu hade ungefär hälften av min tidigare lön, att röra mig med.
Den här bloggen kommer handla om att kunna leva sparsamt, utan att ha en känsla av ”fattigpensionär”. Min viktigaste resurs nu är TID och den tror jag kan kompensera mycket av bristen på pengar. Och inte bara ”tror”, jag vet redan att exempelvis matkontot kan halveras genom att laga all mat från grunden, baka allt bröd (nästan; hårt bröd köps fortfarande) och att handla på lågprisaffärer.
Så pensionärslivet har lika många spännande utmaningar, som mitt tidigare jobb på gymnasieskolan. Det är bara så att de här utmaningarna är lite annorlunda och det gäller att se dem och glädjas över dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.