Frihet

Frihet; till vad…?

Nu pratas det mycket om att vi skall vara FRIA och ofta då fria från alla krav och förväntningar från andra människor. Jag – och min vilja och önskan, skall komma först – sedan kommer andra människor. Och samtidigt läser vi om bl.a pensionärer som upplever stor ensamhet. Hur går det ihop..?
Jag håller helt med om att vi skall göra oss fria från överdriven konsumtion i form av nya kök, nya solsemestrar – eller vad vi nu kan konsumera med pengar vi slitit ihop.
Men; jag tror inte alls att det är frihet från andra människor, som är det bästa för oss.
Så här tror jag 🙂

IMG_9790

Om jag använder TIDEN till att skapa gratulationskort, så ger det mig stor tillfredställelse eftersom mottagarna blir så glada.

IMG_3918

Hönsen begränsar min FRIHET enormt mycket, då jag inte kan åka iväg utan att ha någon som ser till dem. Det ger mig struktur i vardagen och också meningsfullhet.

IMG_2920

Att vara god man för Najib och de andra, har bundit mig under den tiden fram till deras 18 års dag. Det jag fått tillbaka är förtroende från dem och återigen meningsfullhet hos mig.

IMG_2512

Och tänk vad bra att jag inte är EKONOMISK FRI. Då får jag ju använda min kreativitet när jag skall förnya mitt örngottsförråd.

IMG_2379

Och att jobba lite grann, begränsar förstås min frihet – men det ger mig intellektuell stimulans och inte minst: så många fina, roliga kontakter.

IMG_2046

Mitt hus är planerat för att kunna ta emot gäster; som denna ryttarinna. Genom att få följa Hanna på ridningen, får jag uppleva lite av gamla minnen.

IMG_5506

Så. Jag tror vi mår bäst genom att vara bundna av andra människor och att det är en stor glädje i att göra något för andra.
Som alla dessa människor: alla är vi bundna till varandra på något sätt och har glädje av varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.