Frihet, Sparsamhet

#bättrelivtillhalvapriset

Det finns en utmaning #bättrelivtillhalvapriset, som jag antog direkt. Det är en så bra beskrivning av pensionärslivet just nu; för ungefär halva priset, så har jag ett så bättre liv jämfört med när jag jobbade heltid och dessutom hade hundskolan på deltid.
Men. Den tiden var också bra på många sätt, så kanske det hellre borde heta #bralivtillhalvapriset?
Utan jämförelsen med något som varit?
Bara ett konstaterande att man kan ha ett så bra liv till en låg kostnad. Om man har tid att göra mycket själv och leta i alla skåp, lådor och förråd – innan man far iväg för att köpa något.
Och man behöver inte vänta till pension för att få uppleva det. Många unga människor lämnar nu det s.k. ekorrhjulet för att leva ett nytt, bättre, liv.


Om en vecka kommer vävstolen och eftersom den är STOR, måste städskåpet ut till köket där den får byta plats med hyllan, som skall till vardagsrummet.
Allt plockades ut från hyllan och efter dammtorkning, blev det utrensning. Det som inte använts under senaste månaderna, slängs.


Bara de böcker jag använder är kvar. Rotkorgen används till värmeljus.


Hundarnas träningssaker som tidigare låg i öppna korgar, för att de användes varje dag, ligger nu i en kartong längst ner på hyllan. Egentligen borde de kasserats, för jag har inte använt sakerna sedan januari, men det tog emot.
Kanske vi ändå återupptar träningen till sommaren..?

Det var en så enormt fin kväll, så hönsen fick komma ut en andra gång för den här dagen. De kan ju inte vara i sin inhägnade gård ännu, för där huserar kaninerna – till deras gård tinat fram. Så när jag var på gymmet, fick hönsen gå in. Men när jag var hemma igen, öppnades dörren – och alla kom ut. Fast hönan Gula med sina två kycklingar går ännu inte ut längre än till trappan utanför hönshuset. En bra höna anpassar nämligen utflykten på gården, utifrån kycklingarna och stannar i närheten så länge kycklingarna är små.


Det här är en lerig tid. Och inte kan vi gå i skogen heller, då skoterspåren inte bär nå mer och snön inte smält bort helt. Så det gäller att torka – och inte fastna i grus på golven. Alltså inte fasta mentalt i att det är grus inomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.