Hantverkare

Praktiskt arbete

Nu är arbetsrummet klart!
Men innan jag beskriver hur jag gjort och hur det ser ut:
Varför skall jag överhuvudtaget blogga om mitt arbetsrum.?!
Ja. Först och främst tycker jag om att skriva.
Sedan har jag en tanke om att visa på ett enklare liv där vi jobbar praktiskt med våra händer i långsam takt. Alltså att vi gör det mesta själv och det vi inte kan, det försöker vi lära oss.
Den tid vi lever i nu, är så enormt inriktat på KONSUMTION. Vi ”går på stan” på lördagar som en form av aktivitet och kommer hem med saker vi inte saknade. Och vi far direkt iväg och köper något nytt när vi behöver något. Skall vi förändra något i hemmet, anlitar vi en hantverkare eller målare – och åker själv iväg på någon ”upplevelse”.
– Och vad är problemet med det då.?
Ja, inget egentligen. Alla får ju göra som man vill.
Men. Jag tror att vi skulle må bättre om vi stannade upp och jobbade mer praktiskt. I alla fall jag, mår så bra efter att ha målat ett golv, sytt ett kuddöverdrag eller ritat ett gratulationskort.
Om vi jobbade mindre; alltså lönejobbade; skulle vi ha TID till att ta hand om vårt eget boende och våra grejer – och genom det känna en tillfredsställelse = må bättre.


Här är nu mitt arbetsrum; åtminstone ena väggen.
Skall man jobba med något; exempelvis sy, så skall sakerna vara nära till hands. Då blir det lättare att sätta sig vid symaskinen när lusten faller på. Garnerna fungerar som en inspirationskälla att titta på under tiden man jobbar.
Mitt sybord är köpt på Bumerang för 100 kr och hyllan ovanför har jag själv snickrat för massor av år sedan, men haft stående i ett förråd. När jag letade en hylla till att ha ovanför bordet, hittade jag ett hyllplan utan konsoller. Först tänkte jag fara iväg och köpa nya konsoller, men sedan såg jag denna kökshylla.
”Den skulle ju passa jättebra till arbetsrummet!”


Jag har redan börjat planera vad jag skall väva utifrån de här färgerna:
Randiga linnehanddukar och det är lätt att testa olika kombinationer genom att flytta rullarna.


Ett hem skall vara öppet för gäster; så en gästsäng är ett måste, förstås.
Hanna får vara den som till helgen, inviger det kombinerade gäst- och arbetsrummet och sedan kommer gäster från Linköping, Alaska och Boden/Kumla.


Nu är problemet med modemet löst. Den har hängt löst på en spik och minsta lilla rörelse har gjort att den fallit ner på golvet. Funderade på om jag hade något den kunde läggas i – och kom på denna fina näverkorg som min mamma flätat.


Hundarna har inte haft tillträde till rummet under målningen, så lydige Sampo vågar inte nu komma in trots att grinden är öppen.

Så. Att jobba med sina händer och ta hand om sitt eget hem – ger ett välbefinnande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.