Hund

Nystart Hundträning


Jag hade tänkt lämna hundträningen helt, eftersom den inte kändes kul nå mer. Egentligen tycker jag om att träna tillsammans med mina hundar, men alla manualer och regler har gjort att jag mest känt mig bunden när jag tränat.
Jag tror att det är aktivitet tillsammans som binder band, oavsett om det är mellan människor eller människa och djur. Så jag har saknat det där bandet, som träningen ger och jag tror även hundarna saknat det. Åtminstone har Sampo flera gånger kommit med bollen till mig, för att få igång ett samarbete med mig. Han kan leka själv med den, men leken får ett högre värde genom att han får med mig.
Så. Nu har jag gjort en nystart.
Jag följer momenten i Startklass och har (som den planerande människa jag är) gjort en planering av vad vi skall träna varje dag.
Jo, precis; varje dag.

Jag fick med mig hundarna direkt på det här nygamla. Titta på Love, så förstår man vad jag menar:
Han har fokus på mig, han går med spänstiga steg och han viftar på svansen.
Alla tecken som visar på engagemang och glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.