Enkelt liv, Livet, Mat

Tankar en försommardag

En sån fin dag, det varit idag!
Soligt och varmt – och till det den fantastiska grönska som bara är just nu. Och i bakgrunden sjunger allehanda fåglar – så kan det vara bättre?

Under min morgonpromenad nu under sommaren, plockar jag gräs och örter åt kaninerna. Det innebär att jag får böja mig ner ca 10 gånger varje dag. För en ung människa, kan det låta som inget att yvas över – men för mig är det jättebra träning. Precis den här sortens träning pratade lärarna om på den Kostrådgivarutbildning jag gick; alltså vardagsträning.  Jag kommer speciellt ihåg att köra skottkärra lyftes upp som en så bra träning: du tränar hållning, balans och styrka. Perfekt nu inför sommarens gårdsarbete.
Som alla följare vet, så går jag på gym två gånger i veckan och träffar då ofta på folk som är på väg till olika träningsgrupper. Först: det är väldigt bra att folk tränar, men jag har många gånger funderat på dessa människor som verkar så stressade.
De kommer in med andan i halsgropen , skyndar sig att byta om och så snabbt iväg till gympasset. Där är både tempo och ljud på hög nivå, så det är som att stressen från människorna följer med även in i träningsrummet. När jag ser dessa människor, tänker jag att det bästa vore att de bara fick lägga sig ner på en madrass och vila! Eller till och med sova!
Vid ett tillfälle stötte jag på en person som ropade åt mig i dörren att hon hinner inte prata med mig, för hon skulle skynda sig iväg till nästa träningspass.

Vad gör ett sådant livssätt med våra kroppar och vårt psyke..?

Själv går jag på gymmet, när det passar mitt övriga program den veckan. Jag gör mina olika pass helt i egen takt och avslutar sedan med en lång, avkopplande bastu.

Har man som jag, levt ett stressigt liv, känner man igen tecknen hos andra.

Idag var det skolavslutning hos oss i Kiruna och de flesta familjer firar det på något sätt.
Den tanken slog mig tidigare i veckan och jag funderade då på hur jag skulle kunna fira det?
Så. Jag bjöd mina killar jag varit god man för och så medlemmarna i vårt informella matlag – på just Avslutningslunch. Just när vi skulle sätta oss för att äta, dök en annan vän upp – och blev förstås bjuden på mat och kaffe.
Så här vill jag ha umgänget: man hittar anledning till att träffas, lagar enkel mat och bjuder olika människor.

Den här fredagen kommer jag spara i De goda minnenas bank.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.