Kläder

Syflow

Solen har flödat idag; liksom mitt syende.
Det kanske är som en av systrarna sade:
– ”Man måste ha tid, för att vara kreativ”
Och nu när jag har TID, så kan mitt syende just vara kreativt. Inte så att jag bara sätter saxen i tyget och ser vad det blir, men jag låter mig inte styras allt för mycket av det mönster jag använder.
Mönstret är idèn, som sedan får blomma ut i nästan vad som helst.
Jag har gått sykurser som var kvävande, då det gäller just kreativitet: allt var jättenoga och det gällde att hålla sig exakt till mönstret…
…och så vill jag inte sy nå mer.
Jag skulle vilja få igång ett kreativt syende; där man syr sina kläder utifrån egen modell. Själv kommer jag i alla fall att göra det.
Jag skulle också vilja visa på att man kan använda andra tyger, än man vanligtvis förknippar med ”klädestyger”. Här har jag använt ett möbeltyg av ganska grovt linne och den tidigare blusen jag sydde, var en bordsduk i början.


Här är mitt syrum – som jag gillar så mycket. Inte bara för att allt är nära till hands, utan också för föremålen som inspirerar mig: nåldynorna som två av systrarna tillverkat och den fina spånkorgen som jag fann på Bumerangen.


Dörren har fått stå öppen hela dagen, så ett besök har vi haft idag…


Nästan färdig hänger här min blus, med sällskap av katten som är från mina mellanstadieår.
Nu får den hänga till sig, för att slutföras nästa vecka.

En reaktion till “Syflow”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.