Höns, Hund, Kläder

Halv träningsdag

Onsdag är vår träningsdag.
Jag på gymmet och hundarna på gården, men när jag satt i bilen insåg jag att jag glömt träningsväskan – och fick flytta gymmet till imorgon.


Hundträningen blev däremot av och eftersom inte jag har något tävlingsmål med träningen, har jag en noga utformad egen planering. Om jag inte vet vad jag skall träna, är det lätt att helt hoppa över träningspasset – och det gillar inte hundarna.
Det är precis som mitt gympass: jag följer i stort det program som sjukgymnasten utformade och slipper då fundera på vad jag skall träna – och fundera på om det är kul  att träna.
Effekten av träning kommer efter, i form av bättre ork och bättre humör.
Det är alltså bara att börja träna – för att sedan få belöningen.
Idag tränade hundarna bl.a. Luktdiskriminering. Det innebär kort att hunden skall välja ut en specifik doft och markera den. Här är det olika pinnar som ligger på marken, med en som har doften av mig.
LOVE, som annars är ett yrväder, är väldigt noggrann då det gäller att leta rätt pinne – och har inga problem att plocka ut den rätta.


Båda hundarna gillar att träna, så Sampo stannar en stund vid träningshyllan för att vänta på om det kanske ändå blir en fortsättning.


Hönsen är nu nattade i sitt gamla hem och titta hur bra ordning hönan har på sina kycklingar: alla fyra sitter snällt på pinnen och nu försöker de inte tränga sig in under hennes fjädrar nå mer.
Den här lilla gruppen är bokad till en nystartat hönsägare och med dem följer också ungtuppen.
Den Gula hönan ligger på 9 ägg och nu har en Svart höna lagt sig någonstans utomhus för att ruva. Så var det förra året också och hon lyckades hålla det hemligt länge, trots att jag försökte kolla vart hon gick efter att hon varit uppe på gården för att äta och dricka.
Det dröjde över en vecka innan jag såg var hennes ägg gömma var: hos min granne Emma där hon valt ut en rishög till ruvplats. Hon bars hem och fortsatte ruvningen inomhus, med lyckat resultat.
Men trots att jag nu letat både på min och Emmas gård, syns hon inte till.


Blusen är klar och så här blev den. Bakstycket är lite längre än fram och både sidor och ärmar har slitsar.
Riktigt roligt att sy – om man vågar vara kreativ och inte hämmas av hur det ”borde” se ut.

2 reaktioner till “Halv träningsdag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.