Kaninerna

Nytt kaninhägn

IMG_3499
Hur skulle jag klara mig utan mina afghankillar?
De hjälper mig med allt som inte jag kan göra själv; som exemplevis att flytta hela kaninhägnet.
I veckan var Omer hos mig, för att flytta taklampan från vardagsrummet till köket – och idag var det Najibs tur att hjälpa mig.
Kaninerna har gått i sitt hägn ett par år och min fina hägg hade nu rejäla knagmärken på stammen, så jag var rädd för att den skulle helt dö.

IMG_3508 19.38.43
Det är inte alla som är duktiga på att hantera djur, men Najib är en av dem som är det. Vi fick börja med att sätta in kaninerna i burar, under tiden vi jobbade med sektionerna. Före det hade vi klippt deras klor, men de är inte alls så långa nu under sommaren då de kan gräva.

IMG_3618
Jag och Najib svettades i nästan 30 grader, för att få sektionerna på plats – och till slut fick kaninerna komma ut i det friska gräset.

IMG_3636
Kaniner har inte så lätt att värmereglera, så alla stackars kaniner som vistas i små plastburar kan faktiskt dö av värmeslag om de inte kyls ner med exempelvis kylklampar på deras minimala tak.
Mina kaniner värmereglerar mer naturligt: de lägger sig med magen mot marken. Magen har mycket mindre päls, så kroppen kyls ner lättare där.

IMG_3642
Så här ser det gamla hägnet ut. Eller egentligen marken där kaninerna bearbetat jorden till något som väl mest liknar ett potatisland!
Nästa vecka får jag kratta ut jorden, så att det i alla fall blir slätt. Sedan får jag hoppas att växtligheten återvänder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.