Ekonomi, Kläder, Sparsamhet

Syinspiration

Jag behöver en ny morgonrock, då min gamla härliga frotté – är utsliten. Eller egentligen var det så här:
Någon valp (har glömt/förträngt vem det var) försökte dra ner den från kroken den hängde på, när jag var på jobbet. Kanhända det berodde på att den hade mest mattelukt och han kände sig ensam. Nu fick han inte ner den från kroken, men den fick däremot långa revor efter dragkampen. Jag lappade och lagade bäst jag kunde, men efter några år, var det dags att kassera den.
Och i mitt nya, SPARSAMMA, kreativa liv – börjar jag förstås leta på Bumerangen…


…och hittade ett härligt rött dubbelöverkast!
Helt perfekt till en ny morgonrock. Mönstret hade jag sen tidigare, så nu är det bara att börja sy.

När jag gick där, hittade jag ett så vackert hemvät tyg – som visade sig vara en lång duk. Jag använder ytterst sällan så här stora dukar, men tänkte…
”…kanske jag kan sy gardiner till köket?”


…och det blir det.
Tänk vilket jobb det ligger bakom detta handvävda tyg; så den tanken förhöjer värdet av det redan så vackra tyget.
Ringarna hade jag köpt tidigare på någon loppis och även om de är lite mörkare än tyget, så skall jag använda dem. Jag ringar ofta en av systrarna, för att prova tankar och idéer – och berättade om ringarna som inte är riktigt i samma färg som tyget.
– ”Kan jag månntro använda dom..?”
– ”Jo! Jag har tom sett gardiner där alla ringar hade olika färg!”

Mitt motto är ju nu att först leta hemma om jag har något liknande, sedan besöka Bumerangen – och som sista alternativ köpa nytt.


Mitt tredje fynd, var denna timer.
När jag kokar mitt morgonägg, brukar jag koka ”på känn” och många gånger blir det bra, men ibland funkar inte känslan – och det kan bli antingen för löst, eller för hårt. Jag har tänkt köpa en timer, men inte hittat någon riktigt fin och mobilens timer känns inte heller så bra: jag som försöker minimera min tid med mobilen.
Men den här härliga citronen, är precis en sådan timer jag sökt – så nu kommer ägget bli perfekt kokt.

Allt detta kostade mig 70 kr och förutom att det är så bra för ekonomin, så får jag skapa.
Det börjar jag uppskatta mer och mer; alltså att få TID till SKAPANDE…

2 reaktioner till “Syinspiration”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.