Ekonomi, Hund

Nytt jobb

Gardinerna är klara och hänger nu i köksfönstret; raka och fina.


Randningen är så fin och välarbetad, så den skall jag använda då när jag väver kökshanddukarna.
Vävningen lockar lite och jag blir påmind av den, varje gång jag sätter mig i arbetsrummet. Där står vävstolens alla delar lutad mot väggen, utan att alls störa, men samtidigt väntar den på att få bli aktiv.

Nu blir hösten aktiv på annat sätt, då jag skall jobba halvtid med undervisning. Det är fjärrundervisning för Pajalas grundskoleelever i Meänkieli. 
Det känns verkligen som en utmaning. Jag är uppvuxen med meänkieli, men har tappat mycket av det genom att inte använda språket så mycket – så jag har redan börjat fortbilda mig själv genom att lyssna på berättelser på miänkieli.
Annars har det här jobbet, precis det jag vill ha av ett jobb – som pensionär:
Det ger förstås extra tillskott i kassan, men minst lika viktigt är att jag får sociala kontakter, får tillhöra ett sammanhang – och ställs inför en utmaning. Däremot har jag inga ambitioner nå mer, att göra karriär och jag ser också jobb numera i ett kortare perspektiv: ett år i taget, så får jag se hur det blir efter det.

I mitt nya SPARSAMMA liv, tänker jag om det jag vill göra: ”Hur skall jag få råd med det..?”
Det är mycket vanligt att finansiera sina önskningar, med lån – men det är slut med det tänket hos mig.
Dessutom inser jag skillnaden mellan ”önskningar” och ”behov”. Det är mycket vi människor önskar oss och många gånger för önskningar oss framåt, men de är inte livsnödvändiga behov. Jag tror att det är enormt viktigt att vi förstår skillnaden mellan dessa två, annars följer vi första bästa impuls/önskning – och hamnar i svårigheter.
Nå. Jag skulle gärna vilja få igång min hundträning och har tittat på Canis utbildningar. Jag är utbildad instruktör genom dem, så saknar egentligen bara en fortbildning – och det har nu blivit möjligt.
Jag kommer delta som observatör i årets instruktörsutbildning från augusti till april och det känns så bra.
Hur har jag då fått råd med det..?
Jo, genom de extra uppdrag jag har som godman för ensamkommande flyktingbarn. Jag har varit god man i drygt fyra år och nu får jag alltså en ny kille att guida in i vårt samhälle.
Så en önskning hos mig (att få följa Canisutbildningen) har blivit möjlig, genom en insats från min sida (godmans uppdrag).

2 reaktioner till “Nytt jobb”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.