Enkelt liv, Frihet, Trädgård

Ledig


Så härligt att vara LEDIG!
Jag har nu ett vikariat under hela september och även om det bara är två dagar/vecka och att det är roligt att komma tillbaka till sin gamla arbetsplats – så är det skönt att vara FRI.

Startade min lediga dag med att åka iväg och träna jakt i den vackra höstdagen. Vi måste ta bilen; eller ”måste”; jag hade ju kunnat dit – men vi behöver bara åka några kilometer för att komma till den här lilla myren.


Jaktträningen är egentligen Sampos fokusområde och det är så roligt att jag och Sampo nu har hittat tillbaka då det gäller träningen. Jag har haft svårt med Sampos känslighet och det har gjort att han känt att ”det här är INTE kul!” – och lagt ner träningen.
Men nu har jag tränat mig, så jag kan lägga upp träningen så den passar honom.
I lördags gjorde vi vårt första jaktprov – och vi klarade det.


Love får förstås också göra nåt i jaktträningen, men hans fokus ligger på lydnadsträningen.

Nu har jag TID att träna hundarna; det jag gillar så mycket och som jag tidigare fått klämma in mellan jobb och hundskola.
Just det här tror jag en av fördelarna med att vara pensionär: du kan återuppta; eller starta något nytt – ditt gamla intresse. Jag känner pensionärer som grottat ner sig i släktforskning, eller kluriga korsord – båda två sysslor man gör bara för att det är ”kul”.


Under konsumtionstiden köpte jag de här fina läderkängorna av märket Ecco. Har haft dem i förrådet i massor av år, för jag trott att jag inte kan använda dem.
Men det kan jag visst. Och de fungerade utmärkt imorse på den blöta myren: vattentäta!


Nu är det dags att förbereda sig för snön och hur man skall skotta snön. Det låter kanske underligt för den som inte skottat snö, men så är det: man måste tänka på var snön skall skottas.
Har man frigående höns som gödslar, så växer det så det knakar. Eller i alla fall, växer det över den stig som skall skottas i vinter.
Så idag klippte jag ner buskarna och hönsen undersökte direkt det område som nu var fritt.


Min tanke är att vara mest hemma i vinter – och ha tid för att läsa. Så nu är nygamla bordet framme; perfekt för läshörnan.

Förra veckan jobbade jag 4 dagar, så gymmet var det som fick strykas. Men idag är det dags igen för träning – och det ser jag fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.